“Γιατί αγαπάς αυτό το άθλημα;” Ο Γιώργος Στεφανίδης μας εξηγεί αυτό που τον έχει κερδίσει στο Bowling.

Οι δύο συμπαίκτες και πρωταθλητές, ο Γιώργος Στεφανίδης και ο Βασίλης Στεφόπουλος συναντιούνται εκτός διαδρόμων. Ο Γιώργος απαντάει στα ερωτήματα του Βασίλη και μας αναλύει τι είναι αυτό που τον έχει κάνει πρωταθλητή, γιατί αγαπάει αυτό το άθλημα και πολλά άλλα για το όμορφο άθλημα του Bowling.

 

1) Πως άρχισες το bowling;

Το Μπόουλινγκ ήρθε στη ζωή μου το 2002, όταν πήγαινα να χαζέψω τους γονείς μου να παίζουν στους διαδρόμους του Mondo στη Πάτρα. Έριξα και εγώ, κι έτσι απλά κόλλησα το «μικρόβιο». Θυμάμαι την πρώτη μου μπαλιά με μια 8lbs μπάλα,  όπου κατάφερα να ρίξω 9 κορύνες.

2) Τι είναι αυτό που σε έκανε πρωταθλητή;

Με την πάροδο των χρόνων, οι νίκες και οι πρωτιές ήρθαν όπως σε όλα τα αθλήματα, με υπομονή, επιμονή και θυσίες. Μυστική συνταγή δεν υπάρχει. Σίγουρα με βοήθησε και η στήριξη της οικογένειας και των φίλων μου.

 

3) Τι είναι αυτό που σου έδωσε κίνητρο και θέληση;

Το κίνητρο ερχόταν με την πάροδο των χρόνων. Έβαζα προσωπικούς στόχους και έβλεπα ότι για να τους πετύχω, έπρεπε να ανέβω ένα βουνό με μικρά και σταθερά βήματα. Το κίνητρο και η θέληση σε έναν αθλητή θεωρώ είναι έμφυτα, πηγάζει από τους στόχους και τα όνειρα του καθενός.

4) Τι το ξεχωριστό έχει αυτό το άθλημα;

Είναι ένα άθλημα για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καιρικών συνθηκών και δεν εμπεριέχει οποιαδήποτε μορφής βία. Μιλώντας λίγο πιο εξειδικευμένα, είναι τρομερό ότι συνδυάζει πολλές παραμέτρους, σταθερές και μη. Πρέπει να ξέρεις να  συνδυάσεις τη γωνία ρίψης, την κατάλληλη μπάλα στη κατάλληλη στιγμή, το πώς επηρεάζουν την βολή σου οι αντίπαλοί σου, και το πιο σημαντικό, αφού αναλύσεις το παρόν, να προβλέψεις το μέλλον. Στο μπόουλινγκ, αυτές τις σκέψεις καλείσαι να τις κάνεις ανά τρεις μπαλιές, περίπου.  Είναι ένα σπορ που δεν έχει όρια.

5) Γιατί κάποιος να ξεκινήσει Bowling;

Είναι ένα άθλημα το οποίο στην Ελλάδα χτίζεται σε νέες βάσεις, αλλά υπάρχει οργάνωση και μέλλον. Αποτελεί ατομικό άθλημα, το οποίο σε βάζει σε μια διαδικασία συνεχούς σκέψης, συγκέντρωσης και αυτοβελτίωσης. Είναι για μικρούς αλλά και για μεγάλους. Ενώ ταυτόχρονα, παρόλο τον ατομικό χαρακτήρα του αθλήματος, βρίσκεσαι σε ένα τεράστιο χώρο όπου γνωρίζεις πολύ κόσμο και κοινωνικοποιείσαι.

6) Τι είναι αυτό που σε εξιτάρει;

Αυτό που με εξιτάρει είναι ότι πρέπει να προσαρμοστείς κάθε φορά στις διαφορετικές αγωνιστικές συνθήκες του τουρνουά, να χρησιμοποιήσεις την κατάλληλη τεχνική και υλικό (μπάλες διαφόρων κατηγοριών), να ανταγωνιστείς την ίδια ώρα έναν ερασιτέχνη και έναν επαγγελματία. Λίγα αθλήματα σου προσφέρουν αυτή την μαγεία και ταυτόχρονα, αυτή την δυσκολία.

7) Τι συμβουλή θα έδινες σε αυτούς που τώρα αρχίζουν να ασχολούνται με το άθλημα;

Να μην το βάζουν ποτέ κάτω, όπως και γενικότερα στη ζωή, αλλά και στο άθλημα του Μπόουλινγκ. Μπορεί να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, άλλωστε όλα είναι στο πρόγραμμα. Με προπόνηση, υπομονή & όραμα να ζήσουν την διαδρομή και την στιγμή.

8) Ποιες είναι αγαπημένες σου μπάλες;

Αυτή που ξεχωρίζω είναι η IQ Tour. Μου έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές χαράς αφού με αυτήν έχω κατακτήσει τους πιο σπουδαίους τίτλους. Από τα τελευταία μοντέλα μου αρέσουν οι Rubicon & IQ Tour nano pearl.